Aanbod

LEER REGIE NEMEN OVER JOUW LEVEN EN VITALITEIT

“Als je leert regie te nemen over jouw leven en vitaliteit én zelfzorg prioriteit geeft ervaar je meer innerlijke rust, energie en (werk)geluk.

Dat is niet alleen jouw basis om te floreren als mens, maar het werkt ook positief door in jouw omgeving én in je rol als o.a. ondernemer, medewerker, ouder of partner.”

Herken je jezelf in het gevoel van geleefd worden, worstelend met energie en balans?

Je voelt je geleefd en verlangt naar meer rust en energie. Je zou graag dichter bij jezelf blijven en vaker voor jezelf kiezen. Het liefst richt je je leven in op een manier die bij jou past en die bijdraagt aan jouw vitaliteit en (werk)geluk.

Maar in de dagelijkse realiteit probeer je alle ballen in de lucht te houden, sta je vaak voor anderen klaar, heb je moeite met je grenzen te bewaken en dender je gewoon door, net als de rest van de wereld… Je bent vergeten dat voor jezelf kiezen en goed voor jezelf zorgen belangrijk is óf je geeft er geen prioriteit aan en laat je vaak (af)leiden door de buitenwereld.

Dit vertaalt zich in niet dienende gedragspatronen. Bijvoorbeeld het vervallen in een ongezonde leefstijl, emotie-eten, please-gedrag, eindeloos scrollen op social media, werk blijven doen waarin je geen zingeving meer ervaart of weinig tot geen tijd voor jezelf nemen. Vaak is het zelfs een combinatie hiervan. Met als resultaat vermoeidheid, onrust, een onvoldaan gevoel, etc.

Je wil het heel graag anders, maar weet niet hoe of je hebt een stok achter de deur nodig.

Herken je dit? Dan help ik jou graag om de regie over je leven en vitaliteit weer terug te pakken, zodat jij weer gaat leven vanuit jezelf en je meer innerlijke rust, energie en (werk)geluk ervaart.

Werkwijze

Op een pure en oprechte manier wakker ik bij jou het vuurtje aan om jezelf weer op één te zetten en goed voor jezelf te zorgen op een manier die bij jóu past. Daarin ben ik jouw coach, spiegel, inspirator en stok achter de deur.

Als leidraad gebruik ik het ZELF Kompas, mijn eigen vitaliteitsmodel waarin Vitaal Zelfleiderschap centraal staat. Met behulp van dit model help ik jou ontdekken waar voor jou de kern zit en hoe je (weer) leiderschap kunt nemen over jouw vitaliteit en leven. Voor iedereen is dat anders, want ieder mens en iedere situatie is uniek.

In het ZELF Kompas komen diverse aspecten van vitaliteit terug zoals leefstijl, mindset, emoties, zingeving en leef- en werkomgeving. Dit helpt je ontdekken aan welke knoppen jij kunt draaien om je vitaler te voelen. Ook kijken we naar zelfkennis, zelfliefde en zelfvertrouwen waarbij ik gebruik maak van het Human Design systeem*. Want je kunt wel wéten aan welke knoppen je moet draaien om je vitaler te voelen, maar er verandert pas iets als je het jezelf gunt gericht actie te ondernemen. En daarvoor zijn zelfkennis, zelfliefde en zelfvertrouwen belangrijke voorwaarden.

Mijn coaching is gericht op blijvende gedragsverandering en kenmerkt zich door empathie, luisteren, prikkelende vragen stellen, spiegelen, de kern boven water krijgen en het onbewuste bewust maken. Belangrijk vind ik daarbij de praktische vertaling naar jouw dagelijkse praktijk. Ik vertel je niet wat je moet doen, want ik help jou je eigen antwoorden ontdekken. Dat zet bij jou een verandering in gang die van binnenuit komt en echt bij jóu past. Ik vind het prachtig om te zien als jij in beweging komt, meer voor jezelf gaat staan en lekkerder in je vel komt te zitten.

* Over Human Design

Human Design is een systeem dat inzicht geeft in jouw unieke blauwdruk, welke tot stand komt op basis van je geboortegegevens (datum, tijd en plaats). Het is een systeem gebaseerd op een combinatie van Westerse wetenschap en esoterische wijsheden.

Het laat o.a. zien hoe jij het beste door het leven navigeert, wat jouw innerlijke kracht is, wat je valkuilen zijn, hoe je het beste beslissingen maakt, wanneer je in of uit je kracht bent en hoe je jouw energie kunt managen. Je kunt het zien als een persoonlijke gebruiksaanwijzing. Voor veel mensen voelt het als thuiskomen bij jezelf.

Het ontdekken van je eigen blauwdruk geeft vaak een extra duwtje in de rug om meer voor jezelf te gaan staan en meer vanuit jezelf te gaan leven. Het nodigt je uit tot reflectie en stimuleert je om vitale keuzes te maken die passend voor jou voelen en niet omdat ‘het zo hoort’ of omdat anderen het op een bepaalde manier doen.

Coaching

Je kunt bij mij terecht voor:

 • Vitaliteitscoaching (holistisch)
 • Leefstijlcoaching
 • Human Design coaching
 • TMA Talentenanalyse

Afhankelijk van jouw hulpvraag zijn er diverse mogelijkheden, waaronder:

Workshops & webinars

Naast coaching verzorg ik workshop en webinars rondom diverse vitaliteitsthema’s. Voorbeelden van reeds verzorgde workshops en webinars:

 • Teamworkshop vitaliteit
 • Team in beweging
 • Gezond (w)eten
 • Gezonde leefstijl
 • Slaap je fit
 • Rust in je hoofd
 • Vitaal ondernemen
 • Vitaal Leven vanuit Jezelf

Contact

Wil je weten wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op of boek een gratis 1-op-1 energiesessie ter kennismaking.

Achtergrond

Ik ben gecertificeerd Vitaloog® en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Nederlands Genootschap van Vitalogen. Daarnaast ben ik gecertificeerd TMA-professional en ervaringsdeskundige op het gebied van gezonde leefstijl. Ook heb ik o.a. bijscholing gehad op het gebied van leefstijlcoaching, loopbaancoaching, het lezen van Human Design charts en Human Design coaching.

In de afgelopen 20 jaar heb ik ervaring op gedaan in vitaliteitsmanagement, diverse vormen van coaching, HR, arbeidsbemiddeling en management.

Deze kennis, werkervaring én levenservaring komen samen in mijn werk waarin vitaliteit en persoonlijk leiderschap centraal staan.

Meer informatie over mij is te vinden op de pagina ‘Over mij‘, LinkedIn en Instagram.

kwaliteitsregister NGVV  nederlands-genootschap-van-vitalogen