Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Heijnen  en ik woon in Eindhoven met mijn dochter en ons hondje. Ik ben Vitaloog, coach en TMA-professional. Het coachen en inspireren op het gebied van vitaliteit, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling doe ik graag in de vorm van 1-op-1 begeleiding, groepstrajecten en middels workshops en webinars. Daarnaast draag ik als Vitaloog bij aan de vitaliteit van medewerkers. In dit artikel vertel ik er meer over: ‘Vitaliteit op de werkvloer, zo zet je het in gang’

Waarom heb ik Goed en Puur opgericht?

De afgelopen jaren heb ik met vallen en opstaan geleerd hoeveel effect een vitale leefstijl op je energie, innerlijke rust en (werk)geluk heeft. Vitaliteit gaat wat mij betreft niet alleen over gezond eten en bewegen, maar ook over de juiste balans tussen in- en ontspanning, voldoende slaap, de juiste mindset, zingeving, het kunnen inzetten van je talenten, een gezonde relatie met je omgeving en het maken van keuzes die goed voor jóu zijn.

Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te helpen de omslag te maken van ‘je geleefd voelen’ naar ‘leven vanuit jezelf’. Want als je je zelf goed kent, je weet hoe jouw energie werkt en je jezelf precies goed vindt zoals je bent, ben je veel beter in staat om vitale keuzes te maken die écht bij jou passen. Dan beheers je de kunst van het ‘leven vanuit jezelf’, wat meer vitaliteit, innerlijke rust en (werk)geluk brengt.

Niet alleen opgeleid, maar ook levenservaring

Naast gedegen opleidingen en een flinke dosis werkervaring, heb ik de nodige levenservaring en weet dus waar ik over praat. Dat maakt dat ik me snel kan inleven in situaties en erg gedreven ben in wat ik doe. Hieronder lees je over een aantal van mijn persoonlijke uitdagingen en mijn professionele achtergrond.

Balans inspanning – ontspanning

In 2011 heb ik een burn-out gehad en dat heeft flinke impact gehad op mijn energieniveau. Met name de balans tussen inspanning en ontspanning was destijds helemaal zoek, mede door doorgeslagen perfectionisme, prestatiedrang en het voor iedereen goed willen doen. Hoog tijd dus om goed voor mezelf te gaan zorgen en meer te gaan leven vanuit mezelf. Ik had dat graag eerder ingezien, dan had ik die burn-out wellicht kunnen voorkomen. Dus ik hoop dat ik jou kan inspireren en helpen om dat te voorkomen!

Zingeving

Uit ervaring weet ik hoeveel energie het je kan opleveren als je doet wat je leuk vindt, bij je past en waarbij je zingeving ervaart. Ik weet ook hoeveel energie het kost als dat niet het geval is… Inmiddels doe ik wat ik het allerleukste vind en dat draagt in belangrijke mate bij aan hoe vitaal ik me voel. Bij vitaliteit wordt al snel gedacht aan voeding en beweging, maar zingeving en doen wat bij je past is ook een heel belangrijke bron van vitaliteit. Eén van de tools die ik inzet voor mijn klanten is de TMA talentenanalyse. Hiermee krijg je zicht op jouw talenten en drijfveren, zodat je meer vanuit jouw talenten kunt gaan werken en de werkomgeving kunt opzoeken die bij jou past.

Gezonde voeding

Ik eet graag gezond, door zoveel mogelijk onbewerkt en vers te eten. Zo’n 15 jaar geleden kwam ik erachter wat onbewerkt en vers eten voor je kan doen. Het bleek dat het eten van geraffineerde suiker en koemelk mij geen goed deed. Bij mij uitte zich dat met name in veel last van prikkelbare darmen, eczeem en vermoeidheid. Aangezien suiker en koemelkeiwitten bijna overal in verwerkt zijn, van vleesbeleg tot mayonaise aan toe, ben ik zoveel mogelijk onbewerkt en vers gaan eten. Na een tijd alle suikers en koemelkeiwitten weg te laten en onbewerkt voedsel te eten had ik veel minder last van mijn darmen, was de eczeem zo goed als verdwenen en voelde ik me energieker en positiever. En als bonus was ik nog een paar kilootjes kwijt:). Een goede drijfveer om gezond te eten! Maar ook ik ‘dwaal’ wel eens af, met name in drukke periodes en in een sociale context. De kunst is om jezelf dan weer bij te sturen.

Ik weet wat voeding voor je kan doen en weet ook dat niet voor iedereen dezelfde adviezen werken. Belangrijk vind ik jou te helpen onderzoeken hoe je je voedingspatroon kunt verbeteren op een manier die bij jou past, zodat je het structureel kunt toepassen. Ik geloof niet in diëten, ik geloof wel in het aanleren van gezonde voedingsgewoontes. Dan zorg je namelijk goed voor jezelf en creëer je een gezonde geest in een gezond lichaam.

Mezelf durven zijn

Een aantal jaren geleden kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben. Door er over te lezen ontstond bij mij zoveel herkenning en voelde ik me ineens veel meer gezien en erkend. Beseffen dat ik hooggevoelig ben, wilde echter nog niet zeggen dat ik dat ook durfde te ‘ownen’. Ik vond het in eerste instantie lastig en onbewust wees ik mezelf af. Uit angst om raar of zweverig gevonden te worden, er niet meer bij te horen en afgewezen te worden. Vooral omdat ik altijd in een zakelijke omgeving had gewerkt, was ik bang dat mensen er iets van zouden vinden en mij als soft zouden zien. Ik zag toen nog niet wat voor kwaliteiten hooggevoeligheid met zich meebrengt. Ik heb in de afgelopen jaren heel veel geleerd over hooggevoeligheid en mezelf. Een intensief coachtraject bij Susan Marletta Hart, auteur van o.a. ‘Leven met hooggevoeligheid, van opgave naar gave’ heeft mij geholpen mijn hooggevoeligheid te omarmen en in te zetten als kracht.

Daarnaast heeft het Human Design systeem mij nóg verder geholpen mezelf te omarmen. Dit systeem helpt je ontdekken hoe jouw unieke energie werkt en hoe jij op de beste manier keuzes maakt. Dit heeft mij zoveel gebracht, waardoor ik heb besloten mijzelf daar verder in te bekwamen. Door Vitalogie te combineren met Human Design kan ik nog meer maatwerk leveren en een duurzame positieve verandering in gang zetten bij mijn klanten.

Professionele achtergrond

Ik ben gecertificeerd Vitaloog® en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Nederlands Genootschap van Vitalogen. Daarnaast ben ik gecertificeerd TMA-professional en ervaringsdeskundige op het gebied van gezonde leefstijl. Ook heb ik o.a. bijscholing gehad op het gebied van leefstijlcoaching, loopbaancoaching, het lezen van Human Design charts en Human Design coaching.

In de afgelopen 20 jaar heb ik ervaring op gedaan in vitaliteitsmanagement, diverse vormen van coaching, HR, arbeidsbemiddeling en management.

Deze kennis, werkervaring én levenservaring komen samen in mijn werk waarin vitaliteit en persoonlijk leiderschap centraal staan.

Meer informatie over mij is te vinden op LinkedIn en Instagram.

Leven vanuit jezelf

Zowel mijn persoonlijke als professionele ervaringen hebben bijgedragen aan mijn drijfveer om jou te inspireren, motiveren en te leren leven vanuit jezelf, waardoor je meer vitaliteit, innerlijke rust en (werk)geluk ervaart. Ik combineer Vitalogie met Human Design vanuit de visie ‘one size fits one’. Ieder mens is namelijk uniek en heeft een eigen manier om vitaal en gelukkig te leven. Hoe? Dat help ik jou ontdekken en toepassen.

Wil jij vitaal leren leven op een manier die bij jou past? Ik help je er graag bij!

Kijk voor meer informatie op deze pagina of boek een gratis online energiesessie.

Met vitale groet,

Linda Heijnen
linda@goedenpuur.nl