Over Goed en Puur

 

Mijn naam is Linda Peels en ik woon in Eindhoven met mijn man en onze dochter. In het dagelijks leven werk ik als HR Business Partner in het bedrijf van mijn man op het bruisende bedrijventerrein StrijpS in Eindhoven. Daarnaast ben ik in opleiding als vitaloog en ben ik eigenaar van Goed en Puur. Als gezin eten en leven wij graag gezond. Dat doen we door zoveel mogelijk onbewerkt en vers te eten, waarbij ik de 80-20 regel hanteer. Dus 80% gezond eten en 20% lekker ‘zondigen’.

Waarom heb ik Goed en Puur opgericht?

De afgelopen jaren heb ik ervaren wat onbewerkt en vers eten voor je kan doen. Ik kwam erachter dat het eten van veel (geraffineerde) suiker mij geen goed deed. Bij mij uitte zich dat met name in veel last van prikkelbare darmen, eczeem en vermoeidheid. Aangezien suiker bijna overal in verwerkt is, van vleesbeleg tot mayonaise aan toe, ben ik zoveel mogelijk onbewerkt en vers gaan eten. Dan wist ik zeker dat er geen suiker in mijn eten zat. Na een tijd alle suikers weg te laten had ik veel minder last van mijn darmen, was de eczeem zo goed als verdwenen en voelde ik me energieker en positiever. En als bonus was ik nog een paar kilootjes kwijt:)

In gesprekken merk ik dat veel mensen niet weten dat er zoveel suiker overal in verwerkt zit en wat het met je doet. Gelukkig wordt daar wel steeds meer bekendheid aan gegeven en zijn mensen bewuster aan het worden. Maar ja, wat ga je dan eten? Het is een hele omslag in hoe je eet en kookt. En vaak blijf je dan in een paar bekende recepten ‘hangen’. Ik weet zeker dat er meer mensen zijn die graag gezonder willen eten en leven. Daarom heb ik Goed en Puur opgericht. Ik wil namelijk niet alleen jou inspireren, maar wil ook door jou geïnspireerd worden!

Wat vind je op Goed en Puur?

Alle recepten op Goed en Puur zijn in ieder geval vrij van geraffineerde suikers. Recepten met gezonde suikervervangers kom je wel tegen. Ben je allergisch? Zoek dan bijvoorbeeld op glutenvrije of koemelkvrije recepten. Ben je vegetariër? Ook daar kun je op zoeken. Kortom, je vindt hier recepten voor iedere gezonde levensstijl! Zodra je een account hebt aangemaakt kun je jouw eigen favoriete recepten verzamelen en kun je jouw eigen recepten plaatsen. Uiteraard zal ik alle recepten reviewen, voordat ze definitief op de website geplaatst worden. Daarmee waarborg ik dat alle recepten daadwerkelijk gezond zijn.

Verdere inspiratie voor een goed en puur leven vind je bij de blog en hotspots. Het doel van de blog is jullie te voorzien van onder meer nieuws, tips en kennis over een goed en puur leven. Met de hotspots reik ik jullie adressen aan waar je ook buiten de deur gezond kunt blijven eten.

Ik heet je nogmaals van harte welkom bij Goed en Puur en nodig je graag uit jouw recepten en ideeën te delen. Zo maken we samen onze levensstijl gezonder en vitaler!

Heb je tips, ideeën, feedback? Laat het me weten via onderstaand mailadres.

Met gezonde groet,

Linda Peels
linda@goedenpuur.nl

Afbeeldingsresultaat voor linkedin banner

Goed en Puur