Over Goed en Puur

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Heijnen en ik woon in Eindhoven met mijn dochter Laura en hond Pip. Ik ben opgeleid tot Vitaloog en eigenaar van Goed en Puur. Het coachen en inspireren van mensen op het gebied van vitaliteit en leefstijl doe ik graag in de vorm van 1-op-1 begeleiding en middels workshops. Daarnaast draag ik als Vitaloog bij aan de vitaliteit van de medewerkers bij organisaties.

Waarom heb ik Goed en Puur opgericht?

De afgelopen jaren heb ik met vallen en opstaan geleerd hoeveel effect een gezonde leefstijl op je vitaliteit en geluk kan hebben. Een gezonde leefstijl gaat voor mij niet alleen over gezond eten en bewegen, maar ook over het vinden van de juiste balans tussen in- en ontspanning, zorgen voor voldoende slaap en het hebben van de juiste mindset. Helaas weet niet iedereen hoe belangrijk een gezonde leefstijl is, men weet niet wát een gezonde leefstijl is of weet niet hóe te bewegen naar een gezondere leefstijl. Voor mij een grote drijfveer om jou te inspireren en coachen naar een gezondere leefstijl en daarmee naar meer vitaliteit en geluk!

Niet alleen gecertificeerd Vitaloog, maar ook ervaringsdeskundige…

Naast dat ik opgeleid ben om individuen, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit, ben ik ervaringsdeskundige en weet ik dus waar ik over praat. Dat maakt dat ik me snel kan inleven in situaties en erg gedreven ben in wat ik doe. Graag vertel ik je hieronder over mijn persoonlijke leefstijluitdagingen.

Gezonde en pure voeding

Als gezin eten wij graag gezond. Dat doen we door zoveel mogelijk onbewerkt en vers te eten. Zo’n 15 jaar geleden kwam ik erachter wat onbewerkt en vers eten voor je kan doen. Het bleek dat het eten van veel (geraffineerde) suiker en koemelk mij geen goed deed. Bij mij uitte zich dat met name in veel last van prikkelbare darmen, eczeem en vermoeidheid. Aangezien suiker en koemelkeiwitten bijna overal in verwerkt zijn, van vleesbeleg tot mayonaise aan toe, ben ik zoveel mogelijk onbewerkt en vers gaan eten. Na een tijd alle suikers en koemelkeiwitten weg te laten en onbewerkt voedsel te eten had ik veel minder last van mijn darmen, was de eczeem zo goed als verdwenen en voelde ik me energieker en positiever. En als bonus was ik nog een paar kilootjes kwijt:). Een goede drijfveer om gezond te blijven eten! Maar ook ik ‘dwaal’ wel eens af, met name in drukke periodes en in een sociale context. De kunst is om jezelf dan weer bij te sturen.

Balans inspanning – ontspanning

Jaren geleden heb ik een burn-out gehad en dat heeft flinke impact gehad op mijn energieniveau. Eigenlijk ben ik nooit helemaal op het oude niveau terug gekomen, maar het heeft me wel meerdere inzichten opgeleverd waardoor ik mijn leefstijl heb aangepast. Met name de balans tussen inspanning en ontspanning was destijds bij mij helemaal zoek, mede door doorgeslagen perfectionisme, prestatiedrang en het voor iedereen goed willen doen. Hoog tijd dus om goed voor mezelf te gaan zorgen. Ook hierbij bleek een gezonde leefstijl sleutel in het weer opbouwen van mijn vitaliteit en energie. Ik had dat graag eerder ingezien, dan had ik de burn-out wellicht kunnen voorkomen. Dus ik hoop dat ik jou kan inspireren om dat te voorkomen!

Het blijft voor mij nog steeds een uitdaging om voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning te zorgen, maar ik ben me er nu veel eerder van bewust wanneer ik mezelf echt voorbij loop. En dat betekent vaker ‘nee’ zeggen, voor mezelf durven kiezen en bewust ontspannende activiteiten doen zoals yoga, wandelen, lezen, rommelen in de tuin of in het huis.

Waar kan Goed en Puur jou bij helpen?

Gezonde recepten

In gesprekken merk ik dat mensen vaak niet weten dat er zoveel suiker overal in verwerkt zit en wat het met je doet. Gelukkig wordt daar wel steeds meer bekendheid aan gegeven en zijn mensen bewuster aan het worden. Maar ja, wat ga je dan eten? Het is een hele omslag in hoe je eet en kookt. En vaak blijf je dan in een paar bekende recepten ‘hangen’. Met de recepten die ik op Goed en Puur plaats wil jou graag helpen om makkelijk en gezond te koken. Ook ik heb een gezin en sta echt niet altijd uren in de keuken. Het moet vooral makkelijk toe te passen zijn in het dagelijks leven.

Alle recepten op Goed en Puur zijn in ieder geval vrij van geraffineerde suikers. Recepten met gezonde suikervervangers kom je wel tegen. Ben je allergisch? Zoek dan bijvoorbeeld op glutenvrije of koemelkvrije recepten. Ben je vegetariër? Ook daar kun je op zoeken. Kortom, je vindt hier recepten voor iedere gezonde levensstijl!

Inspirerende blogs en hotspots voor een gezonde leefstijl

Verdere inspiratie voor een goed en puur leven vind je bij de blog en hotspots. Het doel van de blog is jou te voorzien van onder meer nieuws, tips en kennis over een goed en puur leven. Met de hotspots reik ik je adressen aan waar je ook buiten de deur gezond en puur kunt eten en leven. Het zijn allemaal adressen waar ik persoonlijk ben geweest.

(Online) coaching en workshops (leefstijl en vitaliteit)

Heb je behoefte aan persoonlijke coaching? Of wil je je laten inspireren tijdens een workshop? Dat kan ook! Kijk voor meer informatie op de pagina diensten en stuur me gerust een vrijblijvende mail op onderstaand emailadres.

Ik wens je veel inspiratie, gezondheid en vitaliteit!

Met gezonde groet,

Linda Heijnen
linda@goedenpuur.nl

Afbeeldingsresultaat voor linkedin banner

Linda Peels Goed en Puur