Terug naar de basis

Terug naar de basis, dat is wat de Corona-crisis van ons vraagt. Een uitdaging? Jazeker. Alleen maar slecht nieuws? Zeker niet!

Zo publiceerde het Eindhovens Dagblad een artikel waaruit blijkt dat lokale producten hip zijn én er meer tijd wordt genomen om gezond en vers te koken en eten. Als vitaloog word ik daar natuurlijk heel blij van, want deze ontwikkeling kan bijdragen aan meer vitaliteit en geluk! Hoe dan?

 1. Met gezonde en verse voeding voed je je lichaam en dat zorgt voor een vitaler lijf.
 2. Tijd nemen om te koken en samen te tafelen verbindt ons en verhoogt je geluksgevoel.
 3. Je steunt de lokale ondernemer, en een ander kunnen helpen verhoogt je geluksgevoel.
 4. Tijd nemen om te koken en samen te eten zorgt voor onthaasting en dus een afname van stress in je lijf.
 5. Lokale producten kopen is duurzaam, en ‘goed doen’ draagt bij aan je geluksgevoel.

Reden genoeg dus om lokale producten te kopen en tijd te maken voor gezond koken en tafelen. Doe jij dat ook al? Of zit jij nog steeds in de haastmodus en ben je vooral gefocust op het in de lucht houden van alle ballen in deze Corona-situatie?

Geloof me, dat is ook waar ik heel veel mee bezig was en soms nog steeds doe: perfect thuisonderwijs willen geven, huis op orde houden (want wat wordt het snel een bende als je allemaal de hele dag thuis bent ?), alle activiteiten en werkzaamheden blijven doen, boodschappen doen voor onze ouders, met iedereen videobellen, nieuws bijhouden, onze nieuwe pup opvoeden, etc. In no time werd ik knettergek en doodmoe, alles behalve vitaal dus ?

Hoog tijd om het anders te gaan doen:

 1. Het allerbelangrijkste voor mij is zorgen voor voldoende slaap. Want dan krijgt je lichaam de kans om te herstellen van alle stress en prikkels. Zeker als je zo gevoelig bent als ik is dat heel belangrijk.
 2. Me-time inplannen. Ik stond de hele dag alleen maar ‘in dienst van’. Waar was ik gebleven? Dus belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen, zodat je ook voor anderen kunt blijven zorgen. En dat betekent de lat lager leggen en dan maar eens wat ballen laten vallen?
 3. Ophouden met ongezond snacken (want ja, dat doe ik ook als ik me heel moe voel, ook al ben ik vitaloog…) en weer gezonder eten en daar ook de tijd voor nemen.
 4. Dankbaar zijn en genieten, want er is nog steeds een hele hoop om dankbaar voor te zijn en te genieten.

Herken jij dit? En wat doe jij om je vitaal en gelukkig te blijven voelen in deze tijd?

2 reacties

 1. Wouter schreef op april 14, 2020 Beantwoorden

  Genieten van wat je verzorgt. Ook genieten van de kleine en mooie vruchten van het leven. Om te groeien moet je ook bloeien. Mooie blog Linda.

 2. Linda Heijnen schreef op april 18, 2020 Beantwoorden

  Dankjewel Wouter!

Geef een reactie

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*