Frisse gerookte zalm-mangosalade met venkel

Frisse gerookte zalm-mangosalade met venkel

Verrassing op je bord: kleurrijk, lekker en ook nog eens erg makkelijk! Bereidt hem van te voren voor, doe alles in schaaltje en zet hem, bij gebruik, in no-time op een feestelijk aangeklede tafel. Geloof me: iedereen zal er van smullen! Het recept komt uit de Delicious met mijn eigen aangepaste invulling.

  1. Snij de venkel in dunne plakjes.
  2. Snij de gerookte zalm in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
  3. Snij de sjalotjes in dunne halve ringen en de peper in ringen (verwijder wel de zaadlijst).
  4. Scheur de dille en haal de blaadjes van de koriander.
  5. Schil de mango en snij in stukjes.
  6. Rooster de noten en laat afkoelen. Hak daarna grof.
  7. Neem een kommetje en doe hier de sojasaus, het sap van de limoen, limoenrasp en de gesneden rode peper in. Meng goed door elkaar en zet tot gebruik koud weg.
  8. Schep in grote kom of bak de venkel, gerookte zalm, sjalot en kruiden door elkaar. Schep vlak voor het opdienen de mango erdoor en verdeel de salade over 4 borden.
  9. Roer de gebakken uitjes door de dressing en verdeel deze over de salade op de borden.
  10. Strooi er tot slot de noten overheen.
Bereidingstijd (min.)
20
Ingredienten
11
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
4 personen
Menugang
4. hoofdgerecht
Recept van
Geplaatst
1 stuks
Grote venkel
400 gr
Gerookte zalm
2 stuks
Sjalotten
15 gr
Dille (vers)
15 gr
Koriander (vers)
1 stuks
Grote rijpe mango
80 gr
Noten (bijvoorbeeld: amandelen, cashewnoten, pinda's)
50 gr
Gebakken uitjes
30 mililiter
Lichte sojasaus
1 stuks
Limoen (sap en rasp)
1 stuks
Rode peper (vers. Je kunt evt. chilivlokken als vervanger gebruiken. Gebruik dan een afgestreken theelepel)

Eén reactie

  1. Linda Peels schreef op september 21, 2016 Beantwoorden
    Ziet er heerlijk uit Wendy!

Geef een reactie

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*