Verrassing op je bord: kleurrijk, lekker en ook nog eens erg makkelijk! Bereidt hem van te voren voor, doe alles in schaaltje en zet hem, bij gebruik, in no-time op een feestelijk aangeklede tafel. Geloof me: iedereen zal er van smullen! Het recept komt uit de Delicious met mijn eigen aangepaste invulling.
- Snij de venkel in dunne plakjes.
- Snij de gerookte zalm in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
- Snij de sjalotjes in dunne halve ringen en de peper in ringen (verwijder wel de zaadlijst).
- Scheur de dille en haal de blaadjes van de koriander.
- Schil de mango en snij in stukjes.
- Rooster de noten en laat afkoelen. Hak daarna grof.
- Neem een kommetje en doe hier de sojasaus, het sap van de limoen, limoenrasp en de gesneden rode peper in. Meng goed door elkaar en zet tot gebruik koud weg.
- Schep in grote kom of bak de venkel, gerookte zalm, sjalot en kruiden door elkaar. Schep vlak voor het opdienen de mango erdoor en verdeel de salade over 4 borden.
- Roer de gebakken uitjes door de dressing en verdeel deze over de salade op de borden.
- Strooi er tot slot de noten overheen.
- Bereidingstijd (min.)
- 20
- Ingredienten
- 11
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 4 personen
- Menugang
- 4. hoofdgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 21 september 2016
- 1 stuks
- Grote venkel
- 400 gr
- Gerookte zalm
- 2 stuks
- Sjalotten
- 15 gr
- Dille (vers)
- 15 gr
- Koriander (vers)
- 1 stuks
- Grote rijpe mango
- 80 gr
- Noten (bijvoorbeeld: amandelen, cashewnoten, pinda's)
- 50 gr
- Gebakken uitjes
- 30 mililiter
- Lichte sojasaus
- 1 stuks
- Limoen (sap en rasp)
- 1 stuks
- Rode peper (vers. Je kunt evt. chilivlokken als vervanger gebruiken. Gebruik dan een afgestreken theelepel)
Ziet er heerlijk uit Wendy!