
Dit heerlijke gerecht is er eentje die even wat (vooral oven-) tijd kost, maar dan heb je ook echt een tongstrelend gerecht om te serveren. Geïnspireerd door mijn kookheld Donna Hay met wat eigenwijsheid van mezelf.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Leg de knoflook op een bakplaat, druppel er olie over en rooster 30 minuten.
- Haal de knoflook uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 ºC.
- Knijp het teentje knoflook uit hun velletje en wrijf ze in een kom tot een gladde massa.
- Voeg boter, dragon, chilivlokken en zout & peper toe. Meng alles en zet weg tot gebruik.
- Kook de pasta zoals omschreven op de verpakking.
- Leg ondertussen de garnalen op een bakplaat, verdeel de knoflookboter erover en zet 6-8 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
- Giet de pasta af in een vergiet, laat goed uitlekken. Voeg wat olijfolie toe met peper & zout naar smaak. Voeg, net voor het opdienen, de rucola toe en meng het geheel goed.
- Leg een dot pasta op een bord, drapeer er per bord 3 garnalen op en top af met wat citroensap van een gesneden kwart citroen. Eventueel kun je er nog wat olijfolie overheen druppelen.
- Bereidingstijd (min.)
- 40
- Ingredienten
- 10
- Moeilijkheid
- gemiddeld
- Aantal personen
- 4 personen
- Menugang
- 3. voorgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 22 september 2016
- 1 stuks
- Knoflook, ongepeld
- 2 el
- Olijfolie (extra vierge)
- 60 gr
- Ongezouten boter, zacht
- 10 gr
- Dragon (vers)
- 1 tl
- Gedroogde chilivlokken
- 2 snufje
- Zeezout en grofgemalen zwarte peper
- 12 stuks
- Grote rauwe garnalen, opengeklapt, bij voorkeur met hele staart
- 200 gr
- Spaghetti pasta (soort naar keuze)
- 40 gr
- rucola
- 1 stuks
- Citroen
Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!