Gevlinderd knoflook-dragongarnalen op een bedje van pasta

Gevlinderd knoflook-dragongarnalen op een bedje van pasta

Dit heerlijke gerecht is er eentje die even wat (vooral oven-) tijd kost, maar dan heb je ook echt een tongstrelend gerecht om te serveren. Geïnspireerd door mijn kookheld Donna Hay met wat eigenwijsheid van mezelf.

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Leg de knoflook op een bakplaat, druppel er olie over en rooster 30 minuten.
  3. Haal de knoflook uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 ºC.
  4. Knijp het teentje knoflook uit hun velletje en wrijf ze in een kom tot een gladde massa.
  5. Voeg boter, dragon, chilivlokken en zout & peper toe. Meng alles en zet weg tot gebruik.
  6. Kook de pasta zoals omschreven op de verpakking.
  7. Leg ondertussen de garnalen op een bakplaat, verdeel de knoflookboter erover en zet 6-8 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
  8. Giet de pasta af in een vergiet, laat goed uitlekken. Voeg wat olijfolie toe met peper & zout naar smaak. Voeg, net voor het opdienen, de rucola toe en meng het geheel goed.
  9. Leg een dot pasta op een bord, drapeer er per bord 3 garnalen op en top af met wat citroensap van een gesneden kwart citroen. Eventueel kun je er nog wat olijfolie overheen druppelen.
Bereidingstijd (min.)
40
Ingredienten
10
Moeilijkheid
gemiddeld
Aantal personen
4 personen
Menugang
3. voorgerecht
Recept van
Geplaatst
1 stuks
Knoflook, ongepeld
2 el
Olijfolie (extra vierge)
60 gr
Ongezouten boter, zacht
10 gr
Dragon (vers)
1 tl
Gedroogde chilivlokken
2 snufje
Zeezout en grofgemalen zwarte peper
12 stuks
Grote rauwe garnalen, opengeklapt, bij voorkeur met hele staart
200 gr
Spaghetti pasta (soort naar keuze)
40 gr
rucola
1 stuks
Citroen

Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!

Geef een reactie

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*