Glutenvrije gember kiwi cheesecake

Glutenvrije gember kiwi cheesecake

Zin in iets lekkers of feestelijke traktatie nodig, maar toch gezond én glutenvrij? Probeer dan eens deze glutenvrije gember kiwi cheesecake. Het recept is voor 16 stukjes. Hij kost wat tijd, maar is bijzonder lekker! Geïnspireerd door Anna Bannister – USA – van Good Food (let op bereidingstijd is exclusief week- en vriestijd)

  1. Bekleed een 20 × 20 cm ovenschaal met bakpapier, laat het aan de zijkanten wat overhangen.
  2. De korst: doe de amandelen, dadels en 65 ml kokosolie in een keukenmachine en maal het geheel tot een fijn mengsel. Doe het mengsel in de ovenschaal en druk stevig aan met behulp van de achterkant van een lepel. Je mag natuurlijk ook je handen gebruiken, zolang je het maar stevig aandrukt. Zet het even aan de kant in koelkast tot gebruik.
  3. De vulling: Doe de overige kokosolie, cashewnoten, agavesiroop, citroensap, vanille-extract en zeezout in een blender en mix tot het glad en romig is. Giet 2/3 van de vulling in een kleine kom en zet apart. Voeg de gember toe aan het overgebleven mengsel in de blender en mix tot het goed gecombineerd is. Pak de ovenschaal uit de koelkast en giet deze gembervulling gelijkmatig op de korst. Zet de schotel nu in de vriezer.
  4. Giet nu de apart gezette vulling terug in de ongewassen blender. Snij 2 kiwi’s in parten en voeg samen met de verse groenten toe aan het mengsel. Blend tot het glad en romig is. Haal de schaal uit de vriezer en giet dit mensel gelijkmatig op de gembervullinglaag. Maak de laag egaal met een spatel. Zet de schaal voor 3 tot 4 uur in de vriezer zodat hij goed kan opstijven.
  5. Haal de schaal uit de vriezer zodra hij is opgesteven. Snij dan dun plakkjes van de overige kiwi's en leg ze op je cheesecake. Snijd in 16 gelijke porties en serveer direct.
Preparation time
30 mins
Cooking time
11 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
6. nagerecht
Posted by
Posted on
100 gr
Rauwe amandelen
12 stuks
Medjool dadels, ontpit en fijngesneden
130 mililiter
Gesmolten kokosolie, verdeel in 2 bakjes van ieder 65 ml
300 gr
Rauwe cashewnoten: 4-6 uur geweekt in koud water, daarna 1 uur in heet water en tot slot goed uit laten lekken voor gebruik
80 mililiter
Agavesiroop
80 mililiter
Citroensap (versgeperst)
1 el
Vanille-extract
1 snufje
Zeezout
30 gr
Gember (vers), fijn geraspt
120 gr
Spinazie en/of boerenkool, in grove stukken gesneden
4 stuks
Groen kiwi's, geschild

No comments yet, be the first to leave one!

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*