Banaan havermout pannenkoek met rood fruit

Banaan havermout pannenkoek met rood fruit

Deze banaan havermout pannenkoek met rood fruit is heerlijk als ontbijt. En nog gezond ook!

Geïnspireerd door het boek ‘Eet als een expert‘ van ‘I’m a Foodie‘. Een aanrader als je door alle voedselhypes niet meer weet wat je moet eten. Zij beschrijven heel overzichtelijk wat gewoon gezond eten is, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Ik heb het recept wel een klein beetje aangepast. Ik heb 1 ei extra gebruikt om het deeg vloeibaarder te maken voor een grotere en dunnere pannenkoek. Ook heb ik de pannenkoek gebakken in ongezouten roomboter in plaats van olijfolie. Dat bakt net wat lekkerder:)

  1. Snijd de banaan in stukjes.
  2. Meng de banaan, havermout, eieren, lijnzaad en kaneel in een blender of met een staafmixer.
  3. Verhit een theelepel ongezouten roomboter in een middelgrote koekenpan en bak van het beslag 3 tot 4 flensjes.
  4. Serveer de pannenkoeken met rood fruit.
Preparation time
15 mins
Cooking time
6 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
1 people
Meal course
1. ontbijt
Posted by
Posted on
1 hele
Banaan
3 el
havermout
3 stuks
Ei
1 el
Lijnzaad
1 tl
kaneel
1 bakje
Rood fruit (vers)

No comments yet, be the first to leave one!

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*