Bananenbrood met een vleugje sinaasappel

Bananenbrood met een vleugje sinaasappel

Dit bananenbrood is ideaal om in het weekend te maken ter voorbereiding op de aankomende week. Zo heb je een heerlijk gezond ontbijt of tussendoortje op voorraad. Het recept is glutenvrij, koemelkvrij en suikerbewust. Het kost je maar 10 minuten om het beslag te maken en dan is het een kwestie van de oven het werk laten doen 😀.

In dit bananenbrood heb ik sinaasappel verwerkt. Enerzijds omdat je het zuur nodig hebt om de baking soda zijn werk te laten doen (rijzen) en anderzijds omdat ik dol ben op de smaak van sinaasappel. Maar je zou natuurlijk zelf ook kunnen variëren met bijvoorbeeld citroen.

Het brood heeft een lichtzoete smaak en zit eigenlijk een beetje tussen brood en cake in, waardoor het lekker is als ontbijt maar ook als zoete snack. Het is een gezond alternatief voor de traditionele boterham als ontbijt. Eet je het als snack tussendoor, ben je er dan van bewust dat het geen koolhydraatarm recept is en neem gewoon 1 plakje. Want hoe gezond (en lekker 😉) een baksel ook is, er teveel van eten is nooit goed. Dus geniet volop en eet met mate 💚

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef de baking soda en boekweitmeel, zodat je er meer lucht in krijgt. Hierdoor krijg je óók meer lucht in je baksel.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel en knijp of pers daarna het sap uit de sinaasappel. Zowel de rasp als sap heb je nodig voor het beslag.
  4. Meng nu met een garde alle ingrediënten (behalve de ghee). Overigens is de vanillepoeder optioneel. Heb je dat niet in huis, dan is het brood ook lekker zonder de vanillepoeder!
  5. Vet een cakevorm in met de ghee. Als je geen ghee hebt, kun je ook kokosvet of roomboter hiervoor gebruiken.
  6. Schenk het beslag in de cakevorm en bak ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Als het brood klaar is laat je deze nog zo´n 20 minuten afkoelen op een rooster. Op deze manier voorkom je dat de onderkant van het brood te vochtig wordt. Én je voorkomt dat het brood inzakt.
  8. Geniet ervan! ps. je kunt het brood een paar dagen in de koelkast bewaren.
Bereidingstijd (min.)
60
Ingredienten
10
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
4 personen
Menugang
7. tussendoortje
Recept van
Geplaatst
3 stuks
Banaan
200 gr
Boekweitmeel
3 stuks
Ei
1 1/2 tl
kaneel
1 stuks
Sinaasappel
1 tl
vanillepoeder
1 snufje
Himalaya zout
1 tl
Ghee
1 tl
Baking soda
3 el
Suikervrije appelmoes

Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!

Geef een antwoord

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*