Deze suikervrije ontbijtmuffins met gojibessen zijn makkelijk te maken en zijn ook nog koemelkvrij. Ideaal als snelle ontbijthap, maar ook lekker als gezond tussendoortje.
Mijn inspiratie voor het recept komt van het boek PowerFood van Rens Kroes. Het recept is bijna hetzelfde. Ik heb alleen in plaats van gedroogde moerbeien gedroogde gojibessen gebruikt. Maar je kunt er natuurlijk ook nog ander soort gedroogd fruit in doen of krentjes. Ook lekker voor kinderen!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de bananen in stukjes en doe deze samen met alle ingrediënten (behalve de gojibessen) in een kom.
- Mix het geheel met de staafmixer tot een glad beslag.
- Voeg de gojibessen toe aan het beslag en roer ze er doorheen.
- Vul 10 muffinvormpjes met het beslag. Je hebt ongeveer 2 eetlepels per muffinvormpje nodig.
- Zet de vormpjes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Enjoy!
- Bereidingstijd (min.)
- 35
- Ingredienten
- 8
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 5 personen
- Menugang
- 1. ontbijt
- Recept van
- Geplaatst
- 19 april 2020
- 100 gr
- havermout
- 1 tl
- Wijnsteenbakpoeder
- 2 hele
- Banaan
- 3 stuks
- Ei
- 2 tl
- kaneel
- 2 tl
- vanillepoeder
- 1 snufje
- zout
- 8 el
- Gojibessen
Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!