Zin in een voornamelijk plantaardig hoofdgerecht? Dan is deze pesto courgetti met zoete aardappel, feta en pijnboompitten een echte aanrader. Smaakvol, kleurrijk en ook nog eens een plaatje om te presenteren.
En wist je dat kleurrijk eten er niet alleen mooi uit ziet, maar ook erg gezond is? Iedere kleur heeft namelijk zijn eigen gezondheidseigenschappen. Verschillende kleuren verse producten op je bord betekent een groter scala aan vitamines en mineralen.
Zo zie je maar, gezond eten is eigenlijk een kleurrijk feestje!
Laat je me weten wat je van het recept vindt?
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes.
- Doe de zoete aardappelblokjes in een ovenschaal en rooster ze ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze gaar, zacht en een klein beetje gekleurd zijn.
- Rooster 3 minuten de pompoenpitten in een droge hete pan, Blijf roeren, zodat ze niet aanbranden of de pan uit ´poppen´. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
- Snijd de feta in blokjes.
- Net voordat de zoete aardappels klaar zijn, roerbak je de courgetti 2 minuten in wat olijfolie. Roer daarna de pesto door de courgetti. De courgetti koop ik kant en klaar bij Albert Heijn, gemak dient de mens 😉 Je kunt natuurlijk ook zelf slierten maken van 2 hele courgettes.
- Verdeel de courgetti over 2 borden en maak er een mooi bergje van. Daaroverheen verdeel je de zoete aardappelblokjes, fetablokjes en pompoenpitten. Smakelijk!
- Bereidingstijd (min.)
- 40
- Ingredienten
- 6
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 2 personen
- Menugang
- 4. hoofdgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 23 augustus 2021
- 2 stuks
- zoete aardappel
- 3 el
- Pompoenpitten
- 150 gr
- Fetakaas
- 400 gr
- Courgette spaghetti
- 1 scheut
- Olijfolie (vierge)
- 2 el
- Pesto
Heerlijk maaltje, en ook erg makkelijk, fijn!! Voor herhaling vatbaar 🙂
Leuk om te lezen! Dankjewel!