Peterselie pesto

Peterselie pesto

Peterselie pesto is een heel makkelijk recept. Vaak zit er in pesto iets van noten of kaas verwerkt, maar omdat ik het liefst zo veel mogelijk koemelkvrij eet en niet tegen alle soorten noten kan, is het ideaal om het zelf te maken. Dan weet ik wat er in zit én is het natuurlijk ook het meest vers en gezond.
Voor deze pesto heb ik verse peterselie (harstikke gezond), extra vergine olijfolie, pecannoten, pijnboompitten en een beetje zout gebruikt. Erg lekker om als dip te gebruiken voor bijv. brood of rauwkost. Maar je kan het ook gebruiken voor bij de pasta of groenten.

Met dit recept heb je een klein potje peterselie pesto, dat is meer dan genoeg om met 4 personen als dip of dressing te gebruiken. Inspiratie voor andere dips, dressings of smeersels vind je hier.

  1. Was een handvol verse peterselie en hak ze grof.
  2. Voeg de peterselie, olijfolie, pecannoten, pijnboompitten samen en pureer het tot een glad geheel.
  3. Voeg naar smaak wat zout toe en mix het nogmaals goed door elkaar.
  4. De pesto kun je in een schoon potje een aantal dagen bewaren in de koelkast.
Bereidingstijd (min.)
5
Ingredienten
5
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
4 personen
Menugang
5. bijgerecht
Recept van
Geplaatst
100 mililiter
Olijfolie (extra vierge)
1 handvol
peterselie
3 el
Pijnboompitten
10 stuks
Pecannoten
1 snufje
zout

Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!

Geef een reactie

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*