Peterselie pesto is een heel makkelijk recept. Vaak zit er in pesto iets van noten of kaas verwerkt, maar omdat ik het liefst zo veel mogelijk koemelkvrij eet en niet tegen alle soorten noten kan, is het ideaal om het zelf te maken. Dan weet ik wat er in zit én is het natuurlijk ook het meest vers en gezond.
Voor deze pesto heb ik verse peterselie (harstikke gezond), extra vergine olijfolie, pecannoten, pijnboompitten en een beetje zout gebruikt. Erg lekker om als dip te gebruiken voor bijv. brood of rauwkost. Maar je kan het ook gebruiken voor bij de pasta of groenten.
Met dit recept heb je een klein potje peterselie pesto, dat is meer dan genoeg om met 4 personen als dip of dressing te gebruiken. Inspiratie voor andere dips, dressings of smeersels vind je hier.
- Was een handvol verse peterselie en hak ze grof.
- Voeg de peterselie, olijfolie, pecannoten, pijnboompitten samen en pureer het tot een glad geheel.
- Voeg naar smaak wat zout toe en mix het nogmaals goed door elkaar.
- De pesto kun je in een schoon potje een aantal dagen bewaren in de koelkast.
- Bereidingstijd (min.)
- 5
- Ingredienten
- 5
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 4 personen
- Menugang
- 5. bijgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 30 maart 2020
- 100 mililiter
- Olijfolie (extra vierge)
- 1 handvol
- peterselie
- 3 el
- Pijnboompitten
- 10 stuks
- Pecannoten
- 1 snufje
- zout
Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!