
Deze romige broccoli courgettesoep met basilicum is heerlijk als voorgerecht of lunch. Heb je wat over? Bewaar het dan voor de volgende dag als gezond tussendoortje. De soep is suikervrij, koemelkvrij en koolhydraatarm.
- Snijd de ui, courgette en de broccoli in stukjes en zet klaar.
- Breng 1 liter bouillon aan de kook. Zelf gebruik ik altijd 1 blokje knoflook & kruidenbouillon van Zonnatura op 1 liter water.
- Voeg de broccoli bij de bouillon en kook de broccoli beetgaar.
- Bak de ui en courgette aan in een koekenpan. Je kunt hiervoor olijfolie en een beetje roomboter gebruiken.
- Voeg de gebakken uien en courgette bij de bouillon en pureer samen met de broccoli tot een glad geheel.
- Knijp 1 teentje knoflook uit in de bouillon en voeg een half rolletje geitenkaas en een handje verse basilicum toe. Naar smaak kun je eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
- Pureer nogmaals tot een glad geheel en klaar is je soep!
- Bereidingstijd (min.)
- 20
- Ingredienten
- 9
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 4 personen
- Menugang
- 3. voorgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 13 oktober 2016
- 1 hele
- ui
- 1 hele
- courgette
- 1 hele
- broccoli
- 1 liter
- groentebouillon
- 1 teentje
- knoflook
- 1 rolletje
- geitenkaas
- 1 handvol
- basilicum (vers)
- 1 tl
- Roomboter
- 1 el
- Olijfolie (extra vierge)
Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!