Romige broccoli courgettesoep

Romige broccoli courgettesoep

Deze romige broccoli courgettesoep met basilicum is heerlijk als voorgerecht of lunch. Heb je wat over? Bewaar het dan voor de volgende dag als gezond tussendoortje. De soep is suikervrij, koemelkvrij en koolhydraatarm.

  1. Snijd de ui, courgette en de broccoli in stukjes en zet klaar.
  2. Breng 1 liter bouillon aan de kook. Zelf gebruik ik altijd 1 blokje knoflook & kruidenbouillon van Zonnatura op 1 liter water.
  3. Voeg de broccoli bij de bouillon en kook de broccoli beetgaar.
  4. Bak de ui en courgette aan in een koekenpan. Je kunt hiervoor olijfolie en een beetje roomboter gebruiken.
  5. Voeg de gebakken uien en courgette bij de bouillon en pureer samen met de broccoli tot een glad geheel.
  6. Knijp 1 teentje knoflook uit in de bouillon en voeg een half rolletje geitenkaas en een handje verse basilicum toe. Naar smaak kun je eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
  7. Pureer nogmaals tot een glad geheel en klaar is je soep!
Bereidingstijd (min.)
20
Ingredienten
9
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
4 personen
Menugang
3. voorgerecht
Recept van
Geplaatst
1 hele
ui
1 hele
courgette
1 hele
broccoli
1 liter
groentebouillon
1 teentje
knoflook
1 rolletje
geitenkaas
1 handvol
basilicum (vers)
1 tl
Roomboter
1 el
Olijfolie (extra vierge)

Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!

Geef een reactie

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*