Deze romige broccoli erwtensoep is gebaseerd op een recept van chickslovefood! In mijn recept gebruik ik geitenkaas in plaats van Griekse yoghurt, omdat ik het graag koemelkvrij hou:). En uiteraard is het recept ook suikervrij en koolhydraatarm!
- Breng 1 liter groentebouillon aan de kook.
- Voeg de broccoli en erwten toe aan de bouillon en kook beetgaar.
- Bak de ui en geperste knoflook in de koekenpan (met een beetje boter en/of olijfolie). Voeg dit toe aan de bouillon zodra de broccoli en erwten beetgaar zijn.
- Voeg ook de basilicum en geitenkaas bij de bouillon en pureer het met de staafmixer tot een glad geheel. Eventueel naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. Eet smakelijk!
- Bereidingstijd (min.)
- 20
- Ingredienten
- 7
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 4 personen
- Menugang
- 3. voorgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 8 september 2016
- 450 gr
- broccoli
- 200 gr
- Erwten
- 1 liter
- groentebouillon
- 1 hele
- ui
- 2 teentje
- knoflook
- 1 handvol
- basilicum (vers)
- 1 rolletje
- geitenkaas
Leuk idee met die geitenkaas en basilicum. ☺
Dankjewel Patricia!