Romige broccoli erwtensoep

Romige broccoli erwtensoep

Deze romige broccoli erwtensoep is gebaseerd op een recept van chickslovefood! In mijn recept gebruik ik geitenkaas in plaats van Griekse yoghurt, omdat ik het graag koemelkvrij hou:). En uiteraard is het recept ook suikervrij en koolhydraatarm!

  1. Breng 1 liter groentebouillon aan de kook.
  2. Voeg de broccoli en erwten toe aan de bouillon en kook beetgaar.
  3. Bak de ui en geperste knoflook in de koekenpan (met een beetje boter en/of olijfolie). Voeg dit toe aan de bouillon zodra de broccoli en erwten beetgaar zijn.
  4. Voeg ook de basilicum en geitenkaas bij de bouillon en pureer het met de staafmixer tot een glad geheel. Eventueel naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. Eet smakelijk!
Bereidingstijd (min.)
20
Ingredienten
7
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
4 personen
Menugang
3. voorgerecht
Recept van
Geplaatst
450 gr
broccoli
200 gr
Erwten
1 liter
groentebouillon
1 hele
ui
2 teentje
knoflook
1 handvol
basilicum (vers)
1 rolletje
geitenkaas

2 reacties

  1. Patricia schreef op februari 4, 2021 Beantwoorden

    Leuk idee met die geitenkaas en basilicum. ☺

    1. Linda Heijnen schreef op februari 9, 2021 Beantwoorden

      Dankjewel Patricia!

Geef een reactie

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*