
Deze romige broccolisoep met appel en pijnboompitten is suikervrij, koemelkvrij en koolhydraatarm. Heerlijk als voorgerecht, lunch of als gezond tussendoortje:)
- Snijd de venkel, broccoli, bleekselderij, ui en appel in stukjes.
- Breng 1 liter groentebouillon aan de kook.
- Voeg de venkel, broccoli, bleekselderij en appel toe en kook beetgaar.
- Bak de ui en geperste knoflook in de roomboter en voeg toe aan de bouillon zodra alles beetgaar is gekookt.
- Voeg de geitenkaas en basilicum toe en pureer tot een gladde massa. Eventueel kun je nog peper en zout naar smaak toevoegen.
- Bak de pijnboompitten kort eventjes aan en voeg deze als garnering toe aan je soep voor een hartige bite. Smakelijk!
- Bereidingstijd (min.)
- 20
- Ingredienten
- 11
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 4 personen
- Menugang
- 3. voorgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 25 oktober 2016
- 1 liter
- groentebouillon
- 400 gr
- broccoli
- 1 hele
- venkelknol
- 1 hele
- ui
- 1 teentje
- knoflook
- 1 tl
- Roomboter
- 1 hele
- appel
- 50 gr
- geitenkaas (geraspt)
- 1 stengel
- Bleekselderij
- 2 el
- Pijnboompitten
- 1 handvol
- basilicum (vers)
Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!