Romige broccolisoep met appel en pijnboompitten

Romige broccolisoep met appel en pijnboompitten

Deze romige broccolisoep met appel en pijnboompitten is suikervrij, koemelkvrij en koolhydraatarm. Heerlijk als voorgerecht, lunch of als gezond tussendoortje:)

  1. Snijd de venkel, broccoli, bleekselderij, ui en appel in stukjes.
  2. Breng 1 liter groentebouillon aan de kook.
  3. Voeg de venkel, broccoli, bleekselderij en appel toe en kook beetgaar.
  4. Bak de ui en geperste knoflook in de roomboter en voeg toe aan de bouillon zodra alles beetgaar is gekookt.
  5. Voeg de geitenkaas en basilicum toe en pureer tot een gladde massa. Eventueel kun je nog peper en zout naar smaak toevoegen.
  6. Bak de pijnboompitten kort eventjes aan en voeg deze als garnering toe aan je soep voor een hartige bite. Smakelijk!
Bereidingstijd (min.)
20
Ingredienten
11
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
4 personen
Menugang
3. voorgerecht
Recept van
Geplaatst
1 liter
groentebouillon
400 gr
broccoli
1 hele
venkelknol
1 hele
ui
1 teentje
knoflook
1 tl
Roomboter
1 hele
appel
50 gr
geitenkaas (geraspt)
1 stengel
Bleekselderij
2 el
Pijnboompitten
1 handvol
basilicum (vers)

Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!

Geef een reactie

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*