
Spruitjes met appel en pijnboompitten, een heerlijk hartig groentegerecht met een zoete bite! Gezond, suikervrij en koemelkvrij:)
- Spruitjes schoonmaken en in een stoomovenschaal leggen. Bestrooien met de paprikapoeder en peper. Volg de instructies van de stoomoven voor temperatuur en bereidingstijd. Heb je geen stoomoven? Dan kun je spruitjes natuurlijk ook gewoon koken of in een stoompan bereiden.
- Schil de appels en snijd in stukken. Blancheer ze (maximaal 1 minuut koken) en giet af onder koud water. Let op dat je ze niet te lang kookt, want dan worden ze te zacht. Je kunt de appels ook rauw bij het gerecht voegen. Echter als je een appelallergie hebt, dan kan het helpen om de appel te blancheren.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Zodra de spruiten klaar zijn voeg je daar de appels en pijnboompitten aan toe. En je hebt een heerlijk hartig groentegerecht met een zoete bite.
- Bereidingstijd (min.)
- 20
- Ingredienten
- 5
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 2 personen
- Menugang
- 5. bijgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 13 januari 2017
- 500 gr
- Spruitjes
- 2 stuks
- appel
- 2 el
- Pijnboompitten
- 1 tl
- paprikapoeder
- 1 snufje
- peper
Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!