Spruitjes met appel en pijnboompitten

Spruitjes met appel en pijnboompitten

Spruitjes met appel en pijnboompitten, een heerlijk hartig groentegerecht met een zoete bite! Gezond, suikervrij en koemelkvrij:)

  1. Spruitjes schoonmaken en in een stoomovenschaal leggen. Bestrooien met de paprikapoeder en peper. Volg de instructies van de stoomoven voor temperatuur en bereidingstijd. Heb je geen stoomoven? Dan kun je spruitjes natuurlijk ook gewoon koken of in een stoompan bereiden.
  2. Schil de appels en snijd in stukken. Blancheer ze (maximaal 1 minuut koken) en giet af onder koud water. Let op dat je ze niet te lang kookt, want dan worden ze te zacht. Je kunt de appels ook rauw bij het gerecht voegen. Echter als je een appelallergie hebt, dan kan het helpen om de appel te blancheren.
  3. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  4. Zodra de spruiten klaar zijn voeg je daar de appels en pijnboompitten aan toe. En je hebt een heerlijk hartig groentegerecht met een zoete bite.
Bereidingstijd (min.)
20
Ingredienten
5
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
2 personen
Menugang
5. bijgerecht
Recept van
Geplaatst
500 gr
Spruitjes
2 stuks
appel
2 el
Pijnboompitten
1 tl
paprikapoeder
1 snufje
peper

Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!

Geef een reactie

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*