
Heerlijk in de herfst en winter, stoofvlees met pompoen! Dit gerecht is suikervrij, koemelkvrij en glutenvrij. En als je het zonder aardappels, rijst of brood eet is het ook nog koolhydraatarm:). In een half uur heb je je pan met stoofvlees op staan. Het is het lekkerst als je het minstens 4 uur laat stoven. En na een nachtje in de koelkast is het nog lekkerder!
- Leg de runderriblappen een half uurtje van tevoren uit de koelkast.
- Doe (room) boter in de pan en braad vervolgens de runderriblappen en de uien aan met wat peper en zout.
- Voeg de rode wijn (in dit recept heb ik Malbec gebruikt), jeneverbessen, laurierbladen, rozemarijn, pompoenstukjes, champignons, kruidnagels, tomatenpuree, knoflook (in stukjes gesneden), tijm, zilveruitjes en water toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens minimaal 4 uur op laag vuur stoven.
- Roer tussendoor af en toe in de pan en proef of de smaak naar jouw wens is. Vind je het wat te flauw? Voeg dan nog wat extra knoflook of één van de andere kruiden toe.
- Zodra je het vlees 'uit elkaar kunt trekken' is je stoofvlees klaar. De laurierbladen en jeneverbessen kun je niet eten, dus haal die er eventueel voor het serveren uit. Smakelijk!
- Bereidingstijd (min.)
- 30
- Ingredienten
- 17
- Moeilijkheid
- gemiddeld
- Aantal personen
- 4 personen
- Menugang
- 4. hoofdgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 11 oktober 2016
- 600 gr
- Runderriblap
- 2 hele
- ui
- 1 snufje
- peper
- 1 snufje
- zout
- 1 el
- Roomboter
- 400 mililiter
- Rode wijn
- 4 stuks
- Jeneverbessen
- 2 stuks
- Laurierblad
- 1 el
- Rozemarijn (gedroogd)
- 400 gr
- Pompoenstukjes
- 400 gr
- Champignons
- 2 stuks
- Kruidnagel
- 70 gr
- Tomatenpuree
- 4 teentje
- knoflook
- 1 el
- Tijm (gedroogd)
- 2 el
- Zilveruitjes
- 300 mililiter
- Water
Ha Linda, ik ga het morgen maken, ziet er heerlijk uit! X
Leuk Heleen! Ben benieuwd of het gelukt is en of je het lekker vond:)
Yes, daar heb ik zin in!
Ha ik maken!
Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Vandaag deze stoofschotel gemaakt. De voorbereidingen zijn snel klaar en voor de rest kan het lekker gaar stoven.
De smaak is uitstekend ! Echt lekker bij guur weer. Zeker aan te bevelen
Het recept past inderdaad goed bij dit seizoen😊🎃 Fijn dat jullie het lekker vinden!