Witlof venkel soep met appel en geitenkaas

Witlof venkel soep met appel en geitenkaas

Witlof venkel soep met appel en geitenkaas, lekkere combi van bitter en zoet ?. Suikervrij en koemelkvrij.

  1. Breng 1 liter groentebouillon aan de kook.
  2. Snij de witlof, venkel en appel in stukjes.
  3. Voeg de witlof, venkel en appel toe aan de groentebouillon en kook beetgaar.
  4. Voeg een half rolletje geitenkaas toe en pureer de soep tot een romig geheel.
  5. Voeg naar smaak wat peper en eventueel zout toe.
Bereidingstijd (min.)
15
Ingredienten
5
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
4 personen
Menugang
3. voorgerecht
Recept van
Geplaatst
2 stuks
Witlof
1 stuks
appel
1 rolletje
geitenkaas
1 liter
groentebouillon
1 stuks
venkelknol

6 reacties

  1. Marck schreef op mei 1, 2020 Beantwoorden

    Lekker recept
    Ook zonder de geitenkaas prima soepje

    1. Linda Heijnen schreef op mei 1, 2020 Beantwoorden

      Goed om te horen Marck!

  2. Tim schreef op oktober 17, 2020 Beantwoorden

    Bedankt voor het recept. Nog wel een hele rode peper (inclusief zaden) toegevoegd voor de smaak.
    Erg lekker!

    1. Linda Heijnen schreef op oktober 17, 2020 Beantwoorden

      Goede tip Tim! Zeker als je van pittig houdt is dat een mooie toevoeging!

  3. Marjo schreef op oktober 25, 2024 Beantwoorden

    Kun je deze soep invriezen

    1. Linda Heijnen schreef op oktober 30, 2024 Beantwoorden

      Hoi Marjo,
      Zelf heb ik de soep nooit ingevroren. Meestal maak ik soep voor 2 dagen, zodat ik de dag erna tijdens de lunch ook extra groenten kan eten 😊 De soep gaat dan gewoon de koelkast in.
      Je zou het invriezen kunnen proberen, maar omdat er geitenkaas in zit kan het mogelijk gaan schiften.
      Een mogelijkheid is ook om een deel van de soep in te vriezen voordat je de geitenkaas erin doet. Als je de soep later ontdooit, kun je er dan verse geitenkaas in pureren.
      Succes en smakelijk!

Geef een reactie

Note: Goed en Puur behoudt zich het recht voor ongepaste teksten te verwijderen zonder kennisgeving of uitleg.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*