Witlof venkel soep met appel en geitenkaas, lekkere combi van bitter en zoet ?. Suikervrij en koemelkvrij.
- Breng 1 liter groentebouillon aan de kook.
- Snij de witlof, venkel en appel in stukjes.
- Voeg de witlof, venkel en appel toe aan de groentebouillon en kook beetgaar.
- Voeg een half rolletje geitenkaas toe en pureer de soep tot een romig geheel.
- Voeg naar smaak wat peper en eventueel zout toe.
- Bereidingstijd (min.)
- 15
- Ingredienten
- 5
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 4 personen
- Menugang
- 3. voorgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 21 februari 2018
- 2 stuks
- Witlof
- 1 stuks
- appel
- 1 rolletje
- geitenkaas
- 1 liter
- groentebouillon
- 1 stuks
- venkelknol
Lekker recept
Ook zonder de geitenkaas prima soepje
Goed om te horen Marck!
Bedankt voor het recept. Nog wel een hele rode peper (inclusief zaden) toegevoegd voor de smaak.
Erg lekker!
Goede tip Tim! Zeker als je van pittig houdt is dat een mooie toevoeging!
Kun je deze soep invriezen
Hoi Marjo,
Zelf heb ik de soep nooit ingevroren. Meestal maak ik soep voor 2 dagen, zodat ik de dag erna tijdens de lunch ook extra groenten kan eten 😊 De soep gaat dan gewoon de koelkast in.
Je zou het invriezen kunnen proberen, maar omdat er geitenkaas in zit kan het mogelijk gaan schiften.
Een mogelijkheid is ook om een deel van de soep in te vriezen voordat je de geitenkaas erin doet. Als je de soep later ontdooit, kun je er dan verse geitenkaas in pureren.
Succes en smakelijk!