Zoete aardappel friet met avocado knoflook dip

Zoete aardappel friet met avocado knoflook dip

Zoete aardappel friet met rozemarijn, himalayazout en verse avocado knoflook dip. Zo tover je extra groenten op  tafel! Suikervrij en koemelkvrij.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappels en snij in reepjes.
  3. Leg de reepjes naast elkaar in een grote ovenschaal en sprenkel er olijfolie, (himalaya)zout en verse rozemarijn overheen.
  4. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven. Draai tussentijds alle frietjes een keer om, zodat ze een beetje knapperig kunnen worden. Let op, de zoete aardappelfrietjes worden nooit zo knapperig als gewone friet gebakken in frituurvet.
  5. Voor de avocadodip schil je de avocado's en pureer je ze met een vork. Pers er vervolgens 1 knoflookteentje doorheen en voeg eventueel wat zou toe. Roer alles goed door elkaar en klaar is je dip! Wil je de dip wat romiger maken, voeg dan een lepel kwark toe (of volle geitenyoghurt als je geen koemelk wilt/kunt eten).
Preparation time
30 mins
Cooking time
6 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
2 people
Meal course
5. bijgerecht
Posted by
Posted on
2 stuks
zoete aardappel
2 el
Olijfolie (extra vierge)
1 el
Rozemarijn (vers)
1 snufje
zout
2 stuks
avocado
1 teentje
knoflook

No comments yet, be the first to leave one!

Geef een reactie

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*