
Zoete aardappel friet met rozemarijn, himalayazout en verse avocado knoflook dip. Zo tover je extra groenten op tafel! Suikervrij en koemelkvrij.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappels en snij in reepjes.
- Leg de reepjes naast elkaar in een grote ovenschaal en sprenkel er olijfolie, (himalaya)zout en verse rozemarijn overheen.
- Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven. Draai tussentijds alle frietjes een keer om, zodat ze een beetje knapperig kunnen worden. Let op, de zoete aardappelfrietjes worden nooit zo knapperig als gewone friet gebakken in frituurvet.
- Voor de avocadodip schil je de avocado's en pureer je ze met een vork. Pers er vervolgens 1 knoflookteentje doorheen en voeg eventueel wat zou toe. Roer alles goed door elkaar en klaar is je dip! Wil je de dip wat romiger maken, voeg dan een lepel kwark toe (of volle geitenyoghurt als je geen koemelk wilt/kunt eten).
- Bereidingstijd (min.)
- 30
- Ingredienten
- 6
- Moeilijkheid
- makkelijk
- Aantal personen
- 2 personen
- Menugang
- 5. bijgerecht
- Recept van
- Geplaatst
- 21 februari 2018
- 2 stuks
- zoete aardappel
- 2 el
- Olijfolie (extra vierge)
- 1 el
- Rozemarijn (vers)
- 1 snufje
- zout
- 2 stuks
- avocado
- 1 teentje
- knoflook
Nog geen reacties, plaats als eerste een reactie!